Contact over het coronavirus

15 mei 2020

Omwille van de uitbraak en wereldwijde impact van het coronavirus hebben we besloten om alle arrangementen in Nederland t/m 31 mei niet uit te voeren. Heb je een riviercruise, kampeerreis, verre reis (bij FOX of ANWB Ledenreizen) of een reis in Europa (bij Pharos Reizen of ANWB Ledenreizen) geboekt? Deze reizen zullen we t/m 30 juni niet uitvoeren. Voor treinreizen geboekt bij de ANWB geldt dat deze niet uitgevoerd zullen worden t/m 31 augustus. Ten slotte hebben we besloten om zeecruises niet uit te voeren t/m 31 oktober.

Op dit moment ontvangen we veel telefonische vragen via ons contactcenter. Helaas kan het daardoor voorkomen dat je langer moet wachten dan gebruikelijk. We zijn tot onze spijt momenteel minder goed bereikbaar; alle collega's werken noodgedwongen thuis.

Heb je vragen? Met onderstaande informatie hopen we je vragen te kunnen beantwoorden. Wij verzoeken je om geen contact met ons op te nemen als je binnenkort op reis gaat. Wij zullen jou namelijk benaderen! Bij dringende vragen, stuur ons dan bij voorkeur een mail: kampeerreizen@anwb.nl.

Vermeld in deze mail je naam, reserveringsnummer en de desbetreffende reis. We streven ernaar eerst de deelnemers, die als eerste op reis gaan, zoveel mogelijk te helpen. Bij voorbaat dank voor je begrip en geduld; we proberen zo snel mogelijk te reageren op alle mails.

Vertrek je tussen nu en 30 juni?
Heb je een reis met ons geboekt met vertrek in de periode tot en met 30 juni 2020? Dan verzoeken we je vriendelijk om geen contact met ons op te nemen. We zullen namelijk zo snel mogelijk (telefonisch) contact met jou opnemen! We denken graag met je mee over een passende oplossing. Of dat nu een andere bestemming is of een andere reisperiode.

Je kunt bijvoorbeeld aanspraak maken op de speciale 'ANWB Reizen-voucher' (ook bekend als de Corona-voucher), die door brancheorganisaties ANVR/SGR in het leven is geroepen. Met deze voucher kun je eenvoudig je reis omboeken bij ANWB Reizen naar een andere reis, op een ander moment. We begrijpen dat je graag wilt weten wat deze voucher precies inhoudt. Daarom ontvang je binnenkort persoonlijk bericht van ons, met de bijbehorende voorwaarden. Het is echter een tijdrovende klus om iedereen zo goed mogelijk te woord te staan en vervolgens een bevestiging over de gemaakte afspraken per mail te versturen. Dit duurt helaas langer dan verwacht. We hopen op je begrip voor deze situatie. De komende tijd kun je de bevestiging van ons verwachten. Indien je gekozen hebt voor een voucher dan kun je deze in de maand mei verwachten. Nogmaals verzoeken wij je om zelf niets te doen. Wij doen ons best doen om iedereen zo goed mogelijk te informeren en te helpen bij alle vragen die er zijn.

Je kunt hier meer lezen over de voucher.

Heb je een kampeerreis geboekt met vertrek vanaf 30 juni?

We houden de situatie in de gaten en hopen natuurlijk dat deze situatie verbetert. Mocht dat niet zo zijn, dan nemen wij onze verantwoordelijkheid om reizen te annuleren. Natuurlijk gaan wij je niet meenemen op een reis naar een risicogebied!

We willen je nadrukkelijk vragen dan nog even geduld te hebben en geen contact met ons op te nemen. De situatie na 30 juni is dermate onvoorspelbaar, dat we over de latere reizen nu nog geen enkel besluit kunnen nemen. Vertrouw erop dat je van ons spoedig een persoonlijk bericht ontvangt. Wij houden de situatie op alle bestemmingen in de wereld nauwlettend in de gaten.

We begrijpen dat de huidige situatie met de wereldwijde uitbraak van het coronavirus veel vragen bij je oproept. Op de site van de ANWB vind je de meest actuele informatie.

Dekt mijn verzekering de kosten van als ik mijn reis wil annuleren of omboeken?
Dit hangt af van de verzekering die je hebt afgesloten. Kijk op de website van Independer voor een overzicht van de meeste verzekeringen. Ben je op zoek naar de informatie over jouw ANWB Verzekering? Op deze pagina van ANWB vind je alle nodige informatie.

Heb je een reis geboekt en wil je deze graag omboeken in verband met de uitbraak van het coronavirus?
Dat begrijpen we. We kunnen de onrust niet wegnemen, maar denken natuurlijk met je mee over alternatieven en mogelijkheden. Want als er één ding is dat we belangrijk vinden, is het dat je onbezorgd en met plezier op vakantie kunt. Daarom maken we omwille van deze vervelende situatie graag een uitzondering, aanvullend op onze huidige reisvoorwaarden. We realiseren ons dat niet elke reisorganisatie zo coulant is in haar omboekbeleid. Bekijk voor ons omboekbeleid deze informatie.

Heb je nog andere vragen over de geboekte  kampeerreis?
Stuur ons dan bij voorkeur een mail: kampeerreizen@anwb.nl. Vermeld in deze mail je naam, reserveringsnummer en de desbetreffende reis. We proberen eerst de deelnemers die als eerste op reis gaan, zoveel mogelijk te helpen. Wij vragen je bij voorbaat om begrip en proberen zo snel mogelijk te reageren op alle mails.

En ten slotte geldt toch vooral: blijf gezond!