Informatie over het coronavirus

4 september 2020

Reizen is in veel landen weer toegestaan! Helaas is het nog niet overal veilig. Kampeerreizen van ANWB heeft daarom besloten om een groot gedeelte van haar reizen niet meer te organiseren. Er is nog één reis met vertrek in 2020 die nog niet geschrapt is:

  • 20-daagse fietskampeerreis Oostenrijk (3 sep t/m 22 sep 2020)

Hoewel er landen weer te bereizen zijn, zijn er regionaal en lokaal snel veranderende kleurcodes. Zoals je van ons mag verwachten, houden we deze nauw in de gaten. We nemen direct contact met je op als je een reis hebt geboekt die regionaal of lokaal als code oranje wordt of is aangemerkt. Kijk hier voor een actueel overzicht van de toegankelijkheid van bestemmingen wereldwijd.

Helaas kunnen wij je nu door de zeer ingrijpende maatregelen op diverse bestemmingen wereldwijd geen onbezorgde vakantie garanderen. Heb je vragen? Met onderstaande informatie hopen we je vragen te kunnen beantwoorden. Wij verzoeken je om geen contact met ons op te nemen als je binnenkort op reis gaat. Wij zullen jou namelijk benaderen! Bij dringende vragen, stuur ons dan bij voorkeur een mail: kampeerreizen@anwbreizen.nl

Vermeld in deze mail je naam, reserveringsnummer en de desbetreffende reis. We streven ernaar eerst de deelnemers, die als eerste op reis gaan, zoveel mogelijk te helpen. We denken graag met je mee over een passende oplossing. Of dat nu een andere bestemming is of een andere reisperiode. Bij voorbaat dank voor je begrip en geduld; we proberen zo snel mogelijk te reageren op alle mails.

Laat ons je adviseren

Onbezorgd op vakantie, met de zekerheid van Kampeerreizen van ANWB. Daar staan wij voor en mag je van ons verwachten. Daarom denken we graag met je mee over alternatieve reisbestemmingen als jouw geboekte reis niet meer georganiseerd wordt. We begrijpen dat dit veel gedoe voor je is, daarom ondersteunen we je er graag bij. Het is immers al vervelend genoeg dat jouw eerste keuze vervalt. Voorop blijft staan dat je bij Kampeerreizen van ANWB zorgeloos en met plezier op vakantie kunt. Waar dat ook ter wereld is. Bij ons werken immers echte reisspecialisten met jarenlange ervaring en kennis van de hele wereld. Je mag op ons rekenen, we adviseren je graag!

Je kunt bijvoorbeeld aanspraak maken op de speciale 'ANWB Reizen-voucher' (ook bekend als de Corona-voucher), die door brancheorganisaties ANVR/SGR in het leven is geroepen. Met deze voucher kun je eenvoudig je reis omboeken bij ANWB Reizen naar een andere reis, op een ander moment. We begrijpen dat je graag wilt weten wat deze voucher precies inhoudt. Als jouw reis niet meer georganiseerd wordt ontvang je binnenkort persoonlijk bericht van ons, met de bijbehorende voorwaarden. Het is echter een tijdrovende klus om iedereen zo goed mogelijk te woord te staan en vervolgens een bevestiging over de gemaakte afspraken per mail te versturen. Dit duurt helaas langer dan verwacht. We hopen op je begrip voor deze situatie. De komende tijd kun je de bevestiging van ons verwachten. Indien je gekozen hebt voor een voucher dan kun je deze in de loop van augustus verwachten. Nogmaals verzoeken wij je om zelf niets te doen. Wij doen ons best om iedereen zo goed mogelijk te informeren en te helpen bij alle vragen die er zijn.

Je kunt hier meer lezen over de voucher.

Actuale informatie bij Kampeerreizen van ANWB
We houden de situatie in de gaten en hopen natuurlijk dat deze situatie verbetert. Mocht dat niet zo zijn, dan nemen wij onze verantwoordelijkheid om reizen te annuleren. Natuurlijk gaan wij je niet meenemen op een reis naar een risicogebied!

We willen je nadrukkelijk vragen dan nog even geduld te hebben en geen contact met ons op te nemen. De situatie is dermate onvoorspelbaar, dat we over de latere reizen nu nog geen enkel besluit kunnen nemen. Vertrouw erop dat je van ons spoedig een persoonlijk bericht ontvangt. Wij houden de situatie op alle bestemmingen in de wereld nauwlettend in de gaten.

We begrijpen dat de huidige situatie met de wereldwijde uitbraak van het coronavirus veel vragen bij je oproept. Op de site van de ANWB vind je de meest actuele informatie.

Dekt mijn verzekering de kosten als ik mijn reis wil annuleren of omboeken?
Dit hangt af van de verzekering die je hebt afgesloten. Kijk op de website van Independer voor een overzicht van de meeste verzekeringen. Ben je op zoek naar de informatie over jouw ANWB Verzekering? Op deze pagina van ANWB vind je alle nodige informatie.

Heb je een reis geboekt en wil je deze graag omboeken in verband met de uitbraak van het coronavirus?
Dat begrijpen we. We kunnen de onrust niet wegnemen, maar denken natuurlijk met je mee over alternatieven en mogelijkheden. Want als er één ding is dat we belangrijk vinden, is het dat je onbezorgd en met plezier op vakantie kunt. Daarom maken we omwille van deze vervelende situatie graag een uitzondering, aanvullend op onze huidige reisvoorwaarden. We realiseren ons dat niet elke reisorganisatie zo coulant is in haar omboekbeleid. Bekijk voor ons omboekbeleid deze informatie.

Heb je nog andere vragen over de geboekte kampeerreis?
Stuur ons dan bij voorkeur een mail: kampeerreizen@anwbreizen.nl Vermeld in deze mail je naam, reserveringsnummer en de desbetreffende reis. We proberen eerst de deelnemers die als eerste op reis gaan, zoveel mogelijk te helpen. Wij vragen je bij voorbaat om begrip en proberen zo snel mogelijk te reageren op alle mails.

En ten slotte geldt toch vooral: blijf gezond!