Noordwest-Amerika, Canada en Alaska

Item

Once in a life time

Deze camper-cruisereis combineert het mooiste van twee werelden; per camper verken je de Rocky Mountains om vervolgens aan boord van het cruiseschip ms Volendam de ruige kust van Alaska te bezoeken. Dit is een vakantie om nooit te vergeten.

Deze droomreis begint in Vancouver en nadat u de camper heeft opgehaald gaat de reis langs kleine watervallen richting de witte toppen van de majestueuze Rocky Mountains. U maakt tussenstops in Spokane en Missoula voordat u West Yellowstone bereikt, daar overnacht u vlak bij de ingang van Yellowstone National Park, het beroemdste nationaal park van de Verenigde Staten. De westingang is een goede uitvalsbasis om enkele van de tienduizend hete bronnen te bekijken die het park rijk is. De beroemdste geiser, The Old Faithful, blaast elke 60 tot 80 minuten 32.000 liter kokend water ruim 50 meter de lucht in. Spectaculair! En of dat nog niet genoeg is kunt u in Yellowstone dagen zoet zijn met schitterende wandeltochten die variëren in lengte. Onderweg kun je bizons, elanden en herten zien.

Rocky Mountains
De droomroute gaat verder via de gezellige bergdorpen zoals Banff, Revolstroke en Kamloops. Uiteraard staat een bezoek aan de Athabascagletsjer ook op het programma. Onthutsend om op de merkpalen langs het pad naar de gletsjer toe te zien hoe hij in veertig jaar honderden meters korter is geworden. In Revelstroke, een van de mooiste dorpen van Canada, doemen de indrukwekkende Rocky Mountains op. Hier krijg je alvast een voorproefje op de machtige natuur die je tijdens deze reis nog te wachten staat. Adembenemende panorama’s wisselen elkaar af totdat u Vancouver weer bereikt.

Pacific Coast
De Pacific Coast van Canada is het terrein van een duizelingwekkende hoeveelheid dieren; bultrugwalvissen, orka’s, zeehonden, dolfijnen en zeearenden – met een beetje geluk krijgt u ze allemaal te zien. Tijdens de laatste week van uw reis is deze fabelachtige kust ook uw domein. Een week lang wordt u omringd door immense bergpieken, gletsjers en fjorden. Tijdens de cruise verblijft u op een mooi schip met veel faciliteiten. Overdag verlaat u het vaartuig om verschillende excursies te maken. Bijvoorbeeld door Tracy Arm (waar klaterende watervallen zich naar beneden storten) naar Juneau, de hoofdstad van Alaska. Een bezoek aan het door bossen omringde goudzoekersdorp Skagway kan ook niet ontbreken, net zo min als Glacier Bay. Op deze spectaculaire plek, die alleen over het water bereikbaar is, vaart u langs ijsschotsen en doemen massieve ijsmassas’s voor u op.

Tip
Een avondje ijshockey! Ga nar de Vancouver Canucks of de Vancouver Giants. Vanaf 20 dollar heeft u de avond van uw leven.