Vakanties in West-Europa

ONTDEK BIJZONDERE PLEKJES TIJDENS DE FIETSKAMPEERREIZEN VAN ANWB

's Ochtends haalt u op de fiets verse croissants bij de lokale bakker, om daarna vol nieuwe energie op doorreis te gaan naar de volgende camping. Met de frisse buitenlucht in uw gezicht, fietst u door prachtig groene natuurgebieden, langs blauwe meren en dwars door levendige steden. Dat is het actieve buitenleven zoals u dat ervaart op de begeleide en volledig verzorgde ANWB Fietskampeerreizen. > Lees meer

Actieve fietsvakanties door prachtig Europa
Met de Fietskampeerreizen van ANWB combineert u inspanning met ontspanning. Lekker voor de tent ontspannen is extra genieten na een dag beweging, vindt u niet? De ene dag fiets u door levendig Kopenhagen, en later in de week geniet u al dobberend over blauwe Deense meren van alle natuurpracht. En al dwalend door bourgondisch Bordeaux kunt u zich alweer verheugen op de prachtige fietstocht door de Zuidwest-Franse natuur. Inhoudelijk zijn de fietskampeerreizen te vergelijken met de klassieke kampeerreizen. Met Fietskampeerreizen van ANWB geniet u van stad en natuur, van rust en avontuur en van gezelschap en vrije tijd. U fietst in een groep met uw eigen (elektrische fiets) naar de mooiste bestemmingen van Europa. En het fijnste is: wij organiseren vooraf de gehele reis en ook tijdens de reis zorgt onze gediplomeerde reisbegeleiding ervoor dat het u aan niets ontbreekt.

Voordelen van ANWB Fietskampeerreizen
Alle reizen zijn volledig voorbereid door de ANWB. De fietsroutes zijn gereden, de campings geselecteerd en geboekt, de excursies met zorg uitgekozen en prima maaltijden met de restaurants doorgesproken. Alle fietskampeerreizen worden begeleid door gediplomeerde toeristische en technische echtparen, zodat u zorgeloos op reis kunt. En: zo blijft er voor u meer tijd over om te genieten. Om nieuwe indrukken op te doen, mensen te ontmoeten of om simpelweg te ontspannen voor uw tent met een glas wijn en een goed boek. Er is alle ruimte om samen met uw reisgezelschap op de fiets te stappen, maar net zo goed kunt u individuele uitjes maken.

Bestemmingen Fietskampeerreizen van ANWB
Bij de ANWB Fietskampeerreizen fietst u met een groep en onder begeleiding van onze reisleiders van camping naar camping. De Fietskampeerreizen van ANWB hebben vele bestemmingen: dicht bij huis zoals de Belgische en Luxemburgse Ardennen of wat verder weg zoals indrukwekkend Denemarken of het sprookjesachtige Slovenië. Het volledige aanbod vindt u hieronder. In ieder geval kunt u rekenen op een gereserveerde kampeerplaats en wordt er gelet op het terrein en alle voorzieningen. Elke reis omvat een groot aantal met zorg uitgekozen excursies en maaltijden die inbegrepen zijn. Daarnaast worden er facultatieve excursies georganiseerd die op initiatief van de groep of begeleiding worden gemaakt.

Reisbegeleiding tijdens de ANWB Fietskampeerreizen
Tijdens uw welverdiende vakantie is het fijn om volledig ontzorgd te worden. Daarom wordt iedere fietskampeerreis begeleid door toeristische reisbegeleiding en technische reisbegeleiding. Deze ervaren kampeerders helpen u waar nodig, zowel bij het plannen van een leuk uitje op uw vrije dagen als bij eventuele pech met uw fiets onderweg. Daarnaast krijgt u van de reisbegeleiding leuke fietsroutes om de omgeving op een sportieve manier te ontdekken.

Kosten ANWB Fietskampeerreis
De reissom is inclusief alle campingovernachtingen, de aangeboden excursies en maaltijden, entreegelden, fooien, routeboek, tips voor trips en de vakantievoorbereidingsscheck. Het gehele standaardpakket kunt u hier terugvinden. Alle fietskampeerreizen worden begeleid door gediplomeerde toeristische en technische echtparen. Houdt u er wel rekening mee dat u het buitenland nog wel eens een heuveltje tegen kunt komen? Ook de fietspaden zijn niet altijd zo goed onderhouden zoals u dat in Nederland gewend bent. Logischerwijs heeft u voor de fietskampeervakanties een redelijke conditie nodig. De fietstochten maakt u op de eigen (elektrische) fiets. Zorg voor een (reis)verzekering die schade aan de fiets voldoende dekt (zonder eigen risico).

De Onderwegservice
Voordat de reis begint moet u soms één of meerdere dagen reizen om het startpunt te bereiken. Voor de deelnemers die liever graag zo lang mogelijk genieten van de vertrouwde ANWB-begeleiding hebben wij de Onderwegservice, waarbij u het reisschema van de reisbegeleiding volgt tot aan het startpunt.

22-daagse fietskampeerreis Zuidoost-Frankrijk code: 2044

Nieuw 22-daagse fietskampeerreis Zuidoost-Frankrijk

 • stadsexcursie Lyon per huurfiets
 • bezoek aan Arles, stad van Van Gogh
 • boottocht naar Porquerolles
 • fietsexcursie naar Nice
 • boottocht op het Lac d'Annecy

Vertrek

23 mei 2020 NB
29 aug 2020 GV
v.a. € 855,00

Deze prijs is per persoon en gebaseerd op:

 • 2 volwassen deelnemers
 • Exclusief bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
 • Exclusief reserveringskosten: € 20,- per boeking
 • Exclusief optionele bijkomende kosten zoals vermeld onder het kopje In / Exclusief
i
Info en boeken
28-daagse fietskampeerreis Zuidwest-Frankrijk code: 2045

28-daagse fietskampeerreis Zuidwest-Frankrijk

 • busexcursie St. Cirq-Lapopie
 • kaarsenprocessie Lourdes
 • fietsexcursie Bordeaux
 • excursie La Rochelle
 • Parc Puy du Fou

Vertrek

28 mei 2020 NB
27 aug 2020
v.a. € 1.085,00 i Info en boeken
22-daagse fietskampeerreis Zuidoost-Frankrijk code: 2144

22-daagse fietskampeerreis Zuidoost-Frankrijk

 • stadsexcursie Lyon per huurfiets
 • bezoek aan Arles, stad van Van Gogh
 • boottocht naar Porquerolles
 • fietsexcursie naar Nice
 • boottocht op het Lac d'Annecy

Vertrek

22 mei 2021
28 aug 2021
v.a. € 855,00 i Info en boeken
28-daagse fietskampeerreis Zuidwest-Frankrijk code: 2145

28-daagse fietskampeerreis Zuidwest-Frankrijk

 • busexcursie St. Cirq-Lapopie
 • kaarsenprocessie Lourdes
 • fietsexcursie Bordeaux
 • excursie La Rochelle
 • Parc Puy du Fou

Vertrek

27 mei 2021
26 aug 2021
v.a. € 1.085,00 i Info en boeken