Vind uw vakantie

Fietskampeerreizen

ONTDEK BIJZONDERE PLEKJES TIJDENS DE FIETSKAMPEERREIZEN VAN ANWB

's Ochtends haal je op de fiets verse croissants bij de lokale bakker, om daarna vol nieuwe energie op doorreis te gaan naar de volgende camping. Met de frisse buitenlucht in jouw gezicht, fiets je door prachtig groene natuurgebieden, langs blauwe meren en dwars door levendige steden. Dat is het actieve buitenleven zoals je dat ervaart op de begeleide en volledig verzorgde ANWB Fietskampeerreizen. > Lees meer

Actieve fietsvakanties door prachtig Europa
Met de Fietskampeerreizen van ANWB combineer je inspanning met ontspanning. Lekker voor de tent ontspannen is extra genieten na een dag beweging, vind je niet? De ene dag fiets je door levendig Kopenhagen, en later in de week geniet je al dobberend over blauwe Deense meren van alle natuurpracht. En al dwalend door bourgondisch Bordeaux kun je je alweer verheugen op de prachtige fietstocht door de Zuidwest-Franse natuur. Inhoudelijk zijn de fietskampeerreizen te vergelijken met de klassieke kampeerreizen. Met Fietskampeerreizen van ANWB geniet je van stad en natuur, van rust en avontuur en van gezelschap en vrije tijd. Je fietst in een groep met jouw eigen (elektrische fiets) naar de mooiste bestemmingen van Europa. En het fijnste is: wij organiseren vooraf de gehele reis en ook tijdens de reis zorgt onze gediplomeerde reisbegeleiding ervoor dat het je aan niets ontbreekt.

Voordelen van ANWB Fietskampeerreizen
Alle reizen zijn volledig voorbereid door de ANWB. De fietsroutes zijn gereden, de campings geselecteerd en geboekt, de excursies met zorg uitgekozen en prima maaltijden met de restaurants doorgesproken. Alle fietskampeerreizen worden begeleid door gediplomeerde toeristische en technische echtparen, zodat je zorgeloos op reis kunt. En: zo blijft er voor jou meer tijd over om te genieten. Om nieuwe indrukken op te doen, mensen te ontmoeten of om simpelweg te ontspannen voor jouw tent met een glas wijn en een goed boek. Er is alle ruimte om samen met jouw reisgezelschap op de fiets te stappen, maar net zo goed kun je individuele uitjes maken.

Bestemmingen Fietskampeerreizen van ANWB
Bij de ANWB Fietskampeerreizen fiets je met een groep en onder begeleiding van onze reisleiders van camping naar camping. De Fietskampeerreizen van ANWB hebben vele bestemmingen: dicht bij huis zoals de Belgische en Luxemburgse Ardennen of wat verder weg zoals indrukwekkend Denemarken of het sprookjesachtige Slovenië. Het volledige aanbod vind je hieronder. In ieder geval kun je rekenen op een gereserveerde kampeerplaats en wordt er gelet op het terrein en alle voorzieningen. Elke reis omvat een groot aantal met zorg uitgekozen excursies en maaltijden die inbegrepen zijn. Daarnaast worden er facultatieve excursies georganiseerd die op initiatief van de groep of begeleiding worden gemaakt.

Reisbegeleiding tijdens de ANWB Fietskampeerreizen
Tijdens jouw welverdiende vakantie is het fijn om volledig ontzorgd te worden. Daarom wordt iedere fietskampeerreis begeleid door toeristische reisbegeleiding en technische reisbegeleiding. Deze ervaren kampeerders helpen je waar nodig, zowel bij het plannen van een leuk uitje op jouw vrije dagen als bij eventuele pech met jouw fiets onderweg. Daarnaast krijg je van de reisbegeleiding leuke fietsroutes om de omgeving op een sportieve manier te ontdekken.

Kosten ANWB Fietskampeerreis
De reissom is inclusief alle campingovernachtingen, de aangeboden excursies en maaltijden, entreegelden, fooien, routeboek, tips voor trips en de vakantievoorbereidingsscheck. Het gehele standaardpakket kun je hier terugvinden. Alle fietskampeerreizen worden begeleid door gediplomeerde toeristische en technische echtparen. Houd je er wel rekening mee dat je het buitenland nog wel eens een heuveltje tegen kunt komen? Ook de fietspaden zijn niet altijd zo goed onderhouden zoals je dat in Nederland gewend bent. Logischerwijs heb je voor de fietskampeervakanties een redelijke conditie nodig. De fietstochten maak je op de eigen (elektrische) fiets. Zorg voor een (reis)verzekering die schade aan de fiets voldoende dekt (zonder eigen risico).

De Onderwegservice
Voordat de reis begint moet je soms één of meerdere dagen reizen om het startpunt te bereiken. Voor de deelnemers die liever graag zo lang mogelijk genieten van de vertrouwde ANWB-begeleiding hebben wij de Onderwegservice, waarbij je het reisschema van de reisbegeleiding volgt tot aan het startpunt.

25-daagse fietskampeerreis Midden-Italië code: 2133

25-daagse fietskampeerreis Midden-Italië

Deze reis is dit seizoen niet meer boekbaar, maar nog wel in te zien.

  • boottocht en fietstocht Monte Isola
  • huurfietstocht Lucca en Rome
  • busexcursie Lucca, Rome, Assisi en Perugia
  • fietstocht meer van Trasimeno
  • fietstocht Ravenna
  • boottocht en fietstocht Pellestrina
Informatie