Duurzaam

Kampeerreizen van ANWB: groene ambitie

Samen onderweg naar een bewustere reiswereld!

Wie verantwoord reist, kan de gevolgen voor onze aarde en al wat er leeft aan prima tot een minimum beperken. Wie reist met Kampeerreizen van ANWB, FOX, Pharos, SNP, Travelhome, en ANWB Ledenreizen, kan er op rekenen dat bij alle facetten van de reis op duurzaamheid is gelet.

Duurzaam toerisme

Duurzaam toerisme is niets anders dan reizen en rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur, zodat ook aan volgende generaties aantrekkelijke bestemmingen zowel binnen als buiten Europa kunnen worden aangeboden.

Of het nu gaat om vakanties waarbij u geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur beleeft, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken we aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming. In 2019 reist u CO2 neutraal!

De hoeveelheid CO2 uitstoot neemt jaarlijks toe en draagt bij aan de opwarming van de aarde. Wist u bijvoorbeeld dat de gemiddelde CO2-uitstoot van een reis 2,2 ton CO2-equivalent is? Dit staat in verhouding tot: 10.000 km autorijden. Een half zwembad dat gevuld kan worden met CO2-gas.

Als we de schoonheid van vakantiebestemmingen ook voor toekomstige generaties willen behouden, moeten we groener reizen. Bij Kampeerreizen dragen wij graag ons steentje bij. Van elke gereden kilometer die wordt gereden tijdens onze kampeerreizen – of het nu een klassieke kampeerrondreis is, een fietskampeerreis of onze fly-drive kampeervakantie – de CO2-uitstoot wordt gecompenseerd. De kosten hiervan nemen we voor onze rekening, omdat wij dit zo belangrijk vinden. U kunt dus met een gerust hart op reis.

Waar gaat het geld precies naartoe?

Door de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren helpt u om ergens anders op de wereld dezelfde hoeveelheid CO2 te voorkomen. Dit is mogelijk door het ondersteunen van projecten die dankzij deze financiële steun CO2-uitstoot kunnen vermijden, bijvoorbeeld door het koken op ovens die schoner en zuiniger zijn of door het gebruiken van zonne-energie waardoor geen kolen hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Niet alleen wordt er dankzij deze projecten CO2-uitstoot vermeden, maar er worden ook nieuwe banen gecreëerd, de leefomstandigheden worden verbeterd en de natuur wordt beschermd. Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking.

We werken samen met de South Pole Group voor het compenseren van de CO2-uitstoot van onze reizen. Het geld wordt door hen gebruikt voor duurzaamheidsprojecten op verschillende bestemmingen. De South Pole Group ontwikkelt projecten die klimaatverandering tegengaan, de lokale bevolking ondersteunen en de natuur beschermen.

South Pole is in 2007 als spin-off van de technische universiteit in Zürich door vijf studenten opgericht en nu werken er 200 klimaatexperts wereldwijd aan het ontwikkelen van projecten en aan vele andere activiteiten op het gebied van duurzaamheid. Inmiddels heeft South Pole meer dan 500 klimaatprojecten ontwikkeld. De meeste projecten zijn gecertificeerd met de Gold Standard en bevinden zich in ontwikkelingslanden in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Omdat er geen schakels zitten tussen South Pole en de ondernemers, ingenieurs en ngo’s die het project dagelijks runnen, komt zo veel mogelijk geld direct bij de projecten terecht.

Kijk hier voor onze groene ambitie.