De reisbescheiden

Indien je een reis bij Kampeerreizen van ANWB geboekt hebt, krijg je enkele weken vóór vertrek de reisbescheiden toegezonden. Deze reisbescheiden bevatten:

 • Algemene reisinformatie. Hierin wordt uitgebreid beschreven hoe de reis verloopt.
 • De routebeschrijving en het reisprogramma van dag tot dag
  Een adressenlijst met een kopie voor het thuisfront en - indien bekend - GPS-codes van de kampeerterreinen
 • Namenlijst van de deelnemers
 • Het zgn. gele formulier: een document dat de reisbegeleider na aankomst op de eerste camping graag zo volledig mogelijk ingevuld van je ontvangt. De gevraagde gegevens betreffen waarschuwingsadressen, gebruik van medicijnen, eventuele allergie, verzekeringsgegevens, etc. Op de laatste dag krijg je dit formulier weer terug
 • Diverse bijlagen, zoals ANWB routekaarten
 • Daarna ontvang je van de reisbegeleiders een welkomstbrief. Hierin staan zaken als de laatste nieuwtjes en de contactgegevens van de begeleiders. Indien van toepassing, kun je lezen hoe de reisbegeleiding de Onderwegservice inricht.

De Onderwegservice
De startcamping of de slotcamping van een reis liggen soms wat verder van Nederland. Wij hebben voor deze opzet gekozen, omdat nogal wat deelnemers vóór de reis of na afloop ervan een paar extra dagen vakantie willen vieren. Voor de deelnemers die liever graag zo lang mogelijk genieten van de vertrouwde ANWB-begeleiding hebben wij de Onderwegservice in het leven geroepen, waarbij je het reisschema van de reisbegeleiding kunt volgen. Wij bieden de Onderwegservice aan, wanneer de eerste (of laatste) camping in het programma méér dan 500 km van Utrecht ligt. In dat geval word je geïnformeerd over het reisschema van de twee begeleidende families en op welke data zij bepaalde campings onderweg zullen aandoen. Je leest dit in de welkomstbrief, die je kort na ontvangst van het informatiepakket van de reisbegeleiders zult ontvangen.

De condities zijn:

 • de Onderwegservice is geen onderdeel van het officiële reisprogramma (dat begint en eindigt op de in de brochure genoemde data);
 • je dient zelf de camping(s) voor de heen- en terugreis te reserveren. Deze overnachitngen zijn voor eigen rekening;
 • voor wat betreft de technische bijstand zal worden gestreefd naar dezelfde service als tijdens de reis zelf;
  de toeristische reisbegeleider is oproepbaar in geval van calamiteiten, zoals ziekte en letsel;
 • de Onderwegservice zal ter plaatse of via de mobiele telefoon, en met eventuele inschakeling van derden, verleend worden.