Bewust kiezen voor duurzaam reizen

Groene Ambitie 2025

De wereld verkennen is prachtig, zeker als dit zo duurzaam mogelijk gebeurt. ANWB is zich bewust van de impact die reizen met zich kan meebrengen. Daarom streven we een maximale reisbeleving na die een minimale impact heeft op natuur, cultuur en milieu. Zo kunnen komende generaties zorgeloos de wereld blijven ontdekken en beleven.

ANWB wil je de wereld beter laten zien. Of je nu kiest voor een stedentrip dichtbij met de auto of een verre bestemming met het vliegtuig: voor elke keuze biedt ANWB-Reizen in de toekomst een zo duurzaam mogelijk alternatief. Zo kun je bewust en met een gerust gevoel op reis.

De komende jaren helpt ANWB om duurzame vakanties te herkennen en te kiezen. En ontwikkelen wij ons reisaanbod duurzaam door. Duurzaam toerisme biedt kansen om lokale gemeenschappen te ondersteunen, diersoorten te beschermen, het milieu te ontzien en nieuwe initiatieven van de grond te krijgen. Hiervoor werken we nauw samen met internationale organisaties en instellingen die ons helpen onze duurzaamheidsambities te bereiken.

ANWB is Travelife gecertificeerd en heeft daarin de hoogste status bereikt: Travelife Certified. Dit is dé toonaangevende internationale duurzaamheids-certificering voor reisorganisaties. Slechts enkele reisorganisaties in Nederland hebben deze hoogste Travelife status bereikt. Daarnaast bieden we al onze reizen CO2-neutraal aan in samenwerking met de South Pole Group.

We werken met lokale agenten, accommodatie-, transport- en activiteitenaanbieders en stimuleren ze om duurzaam te ondernemen. Zo draagt ANWB-Reizen bij aan de ontwikkeling van duurzaam toerisme, zodat iedereen, nu en in de toekomst zorgeloos op reis kan.

Ben je benieuwd naar wat wij samen nog meer kunnen doen om duurzaam toerisme te bevorderen?

Lees hier in De Groene Ambitie 2025 welke duurzame doelen ANWB nastreeft.

Pharos Reizen, FOX Verre Reizen, Travelhome, ANWB Ledenreizen en Kampeerreizen zijn reisdochters van ANWB.